Tornen els Tallers de Sarga, amb una nova edició aquest dissabte 26 de setembre

Fer un cistell rodó i, de pas, gaudir de l’experiència de retrobar-se amb l’art tradicional i la sarga. Aquests són els objectius de la nova edició dels Tallers amb Sarga, que retornen amb l’organització conjunta entre el Museu del Vidre i la cistellera Anna Sínia aquest dissabte, 26 de setembre. Els propers tallers segueixen totes les pautes de seguretat i distància que imposa l’actual situació de pandèmia.

Les persones interessades a participar d’aquest taller, que es durà a terme de 10 a 14 hores i de 15 a  18 hores, ja poden formalitzar la seva inscripció prèvia al telèfon 615 593 671 (Anna). El preu del taller és de 35 euros per persona, un import que inclou tot el material necessari per aprendre la tècnica de confecció del cistell rodó, que s’usava tradicionalment per recollir fruits com les cireres. També inclou una entrada al Museu del Vidre per gaudir en directe d’una demostració.

Després de mesos d’inactivitat, aquesta és una nova oportunitat per a fer poble i, al mateix temps, respectar i perpetuar una tradició molt lligada al municipi i a l’ofici de vidrier, ja que la sarga és un material molt vinculat a l’activitat d’aquest sector que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari.