Tomàs Molina, cap de meteorologia de TVC, serà el Vidrier d’Honor de la VIII Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum

Rebrà aquesta distinció el proper diumenge 2 d’octubre. La festa, que s’iniciarà dissabte, dia 1, comptarà amb demostracions de vidre bufat en directe, mercat d’artesania i activitats familiars. L’accés serà lliure i no hi haurà restriccions

Tomàs Molina, cap de meteorologia de TVC i llicenciat en física, serà el Vidrier d’Honor de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum que, enguany, arriba a la 8a edició i sense limitacions d’aforament derivades de la Covid-19, gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia. Figura reconeguda per ser una de les cares visibles de les previsions meteorològiques de la televisió catalana, Molina rebrà aquesta distinció el diumenge, 2 d’octubre, a partir de les 12h del migdia, en el marc del gruix d’activitats que s’han organitzat per celebrar l’esdeveniment. L’acte de d’entrega de la distinció tindrà lloc, com és habitual, a les Fonts del Gorg.

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració d’entitats i particulars, se celebra des de l’any 2014. En l’edició de 2022, tornarem a viure demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre de reconeguts artistes vidriers, i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Rafa Abdon.

Vitrum és la festa familiar per excel·lència a l’entorn del vidre artesà a Catalunya i s’ha convertit en un esdeveniment referent de l’agenda d’activitats de Tardor. Durant un cap de setmana, la festa del vidre artesà aplega vidriers artesans que treballen diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria; però els visitants també poden participar del mercat artesanal, espectacles i de demostracions d’artesans de diversos oficis. La festa també inclou activitats infantils o familiars, relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.

Tomàs Molina Bosch

Nascut a Badalona l’any 1963, Tomàs Molina és llicenciat en física i periodista col·legiat. Des de fa anys és una de les cares visibles de la secció del temps de Televisió de Catalunya, de la qual és, també, el cap de meteorologia. A més, és professor associat de Pronòstic Meteorològic de la Universitat de Barcelona; secretari d’associats de la International Association of Broadcast Meteorology (IABM), Membre del Consell d’Administració del Servei Meteorològic de Catalunya i ambaixador del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea.

El reconegut vidrier nord-americà Grant Garmezy crearà escultures en directe al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, aquest cap de setmana

La fauna salvatge d’Amèrica del Nord és la font d’inspiració de moltes de les escultures en vidre de l’artista dels Estats Units, Grant Garmezy (www.grantgarmezyglass.com). Aquest cap de setmana, 17 i 18 de setembre, podrem veure’l treballant en directe al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, on farà demostracions gratuïtes i en directe de creació de figures de criatures que habiten al seu continent.

Garmezy començarà les demostracions dissabte a les nou del matí i a les quatre de la tarda i diumenge, a partir de les nou del matí. La creació de les figures és d’aproximadament unes tres o quatre hores, durant les quals se’ls podrà veure treballant. Un cop s’acabi d’elaborar cada peça, es donara per finalitzada la demostració.

Amb aquesta estada, el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat) continuen les demostracions d’artistes vidriers que visiten de forma puntual el taller del forn per a fer-hi demostracions obertes al públic, i ho fan acompanyats del vidrier resident, Rafa Abdon. L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, gestor de l’equipament, vol donar cabuda a nous mètodes i estils en vidre, i oferir així noves propostes al visitant.

La visita de Garmezy suposa l’avantsala de la celebració de la VIII Festa del Vidre Artesà, Vitrum, que se celebrarà a Vimbodí i Poblet el cap de setmana de l’1 i el 2 d’octubre i de la qual es donarà a conèixer la programació properament.

Garmezy, referent als Estats Units

Grant Garmezy va créixer en una granja prop de Nashville, Tennessee. La seva carrera artística va començar quan era molt jove, aprenent classes de dibuix amb un il·lustrador local. Format a la Virginia Commonwealth University School of the Arts, inicialment va voler centrar-se en joies i metalls a petita escala, però una vegada que va entrar a l’estudi de vidre, va descobrir un amor pel material fos. L’artista es caracteritza per representar imatges d’animals i formes naturals a l’esculpir. Quan va començar, va trobar la passió en el repte de capturar les característiques físiques dels animals, però ara s’esforça per captar l’expressió i el moviment en l’obra per elevar el treball d’una escultura a una història.

Bases del sorteig d’instagram #VITRUM2021

PARTICIPACIÓ AL SORTEIG

 1. El concurs consisteix a publicar una fotografia a la xarxa social Instagram, que reflecteixi qualsevol acte de VITRUM, la festa del vidre artesà de Vimbodí i Poblet, de l’edició 2021.
 2. La persona participant ha de ser seguidor del perfil del Museu del Vidre @museudelvidre.
 3. La fotografia ha d’estar etiquetada amb #vitrum2021 i #museudelvidre, sense perjudici que pugui anar acompanyada d’altres etiquetes i/o mencions.
 4. La persona participant ha de ser autora de la fotografia, que ha de ser original i pròpia, i ha de comptar amb el consentiment de les persones que hi apareixen.

La persona pot publicar i etiquetar tantes fotografies com desitgi. El seu nom només serà comptat una vegada pel sorteig.

PERÍODE DEL CONCURS

 1. Entraran a sorteig les fotografies compartides i etiquetades en el transcurs del període del concurs; és a dir, del 2 d’octubre a les 7.00h al 4 d’octubre a les 23.59h.

PREMIS

 • El premi del sorteig és un setrill de vidre elaborat artesanalment al Museu i Forn del vidre de Vimbodí i Poblet i dues entrades.
 1. Els premis no podran ser bescanviats en cap dels casos pel seu valor en metàl·lic.
 2. La recollida del premi es determinarà amb la persona guanyadora i l’organització de Vitrum.

SORTEIG

 1. El sorteig es realitzarà per plataforma web automàtica el dia 6 d’octubre i s’anunciarà la persona guanyadora el dia 7 d’octubre, amb la publicació de la seva fotografia a la xarxa instagram i per mitjà de contacte directe per missatge privat.

ALTRES CONDICIONS

 1. La participació implica que la persona participant tingui un compte a instagram i que respecti les condicions d’aquesta xarxa: http://instagram.com/legal/terms .
 2. L’organització podrà deixar fora del sorteig aquelles fotografies que no responguin a la temàtica de la convocatòria o continguin material ofensiu o discriminatori, tant en imatge com en els comentaris.
 3. En cas que el sistema d’etiquetes tingués un funcionament irregular a Instagram i hi hagués alguna imatge que no aparegués al fil de l’etiqueta, l’organització no se’n farà responsable. Es recomana que el perfil de la persona participant sigui públic.
 4. La participació en aquest sorteig implica l’acceptació d’aquestes bases i del criteri de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i de l’Associació Vitrum, pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada.
 5. La participació de manera fraudulenta suposarà l’eliminació automàtica en la participació del sorteig.
 6.  Les dades personals s’inclouran a un fitxer amb finalitats relacionades amb la convocatòria, el qual és responsabilitat de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet. Les persones concursants podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades subministrades.
 7. L’acceptació del premi suposa donar consentiment a l’organització per utilitzar, amb finalitats publicitàries, la fotografia i el seu nom de perfil en el material relacionat amb el Museu i Forn del Vidre.