ACTIVITATS ESCOLARS

Des del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet oferim diverses propostes educatives per conèixer i experimentar amb diferents tècniques de treball amb el vidre: la tècnica del vidre bufat, el reciclatge i reutilització del vidre i la tècnica fusing

La nostra proposta de tallers ofereix als infants desenvolupar activitats com la constància, la curiositat, la paciència, la confiança, la cura del material... així mateix, la principal habilitat que treballem és: LA CREATIVITAT.

La creativitat és un dels valors amb més importància del treball al nostre taller, ja que sense aquesta, el mestre vidrier no podria elaborar les peces, combinar els colors, jugar amb les formes, innovar noves peces i dissenyar.

Així doncs, amb la creativitat fomentem la curiositat i amb la curiositat, donem ales a l’aprenentatge.  ’objectiu de les activitats és gaudir de l’experiència artística i potenciar la creativitat de cada infant. Amb les nostres activitats en forma de taller, ajudem a descobrir les possibilitat artístiques expressives, per aquest motiu, les adaptem al nivell de desenvolupament de l’infant, una metodologia imprescindible per evitar conduir a l’infant a la frustració i que aquest no pugui SER.  

Per poder moldejar vidre, aquest ha d’estar a una temperatura mínima de 800 graus. Per precaució, en tots els tallers que us proposem utilitzem vidre fred. En el casos en que el vidre ha de passar per un procés d’enfornat, el procés es fa a posteriori del taller.

L'oferta educativa del museu és la següent:

 

a tenir en compte....

  • Per determinar l’hora d’inici del taller i/io visita heu de tenir en compte els temps de desplaçament fins al Museu i el temps d’esmorzar, si escau.
  • Quan les visites es fan amb diversos grups alhora, encara que siguin de la mateixa escola, el més probable és que no segueixin el mateix recorregut.
  • Us agrairem que sigueu puntuals. Si feu tard no podrem allargar la visita perquè tingui la durada prevista, ja que això afectaria les visites posteriors concertades amb altres grups.