PROGRAMA D’ACTES DE LA VI FESTA DEL VIDRE ARTESÀ, VITRUM

DE VIMBODÍ I POBLET

Trobareu tota la informació al punt IVitrum situat a la plaça Major durant el cap de setmana del 5 i 6 d'octubre.

 

DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DE 2019


De 20.30h a 23.30h: GastroViP a Ca la Cova (C. Major 72), amb cervesa artesana Boixets i DJ Raffix. Tastos gastrònomics.

DISSABTE, 5 D’OCTUBRE DE 2019

 

De 10.00 h a 20.30 h: Portes obertes al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

De 10.00 h a 14.00 h: Demostracions de vidre bufat, a les Fonts del Gorg, plaça de les Orenetes, plaça Major, i Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdon (València), Ferran Collado (Barcelona) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 10.00 h a 21.00 h:

- Mercat d’artesania, a la plaça Major i a la plaça de les Orenetes. 

- Demostracions de diferents tècniques de vidre, al Mercat d'artesania de la plaça Major.

- Artesania convidada: Cal Biel, forja artística (l’Espluga de F.), a les Fonts del Gorg

 

De 09.00 h a 11.30 h: Esmorzar popular, a càrrec de la Societat Coral Veu de la Terra, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets el mateix dia).

 

D’11.00 h a 13.30 h: Espai creatiu familiar al carrer Major (davant del carrer de les Abraçades).

 

D’11.00 h a 13.00 h: Taller de recuperació creativa d’ampolles de vidre, a càrrec de Juan Righetti, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major. A partir de 10 anys (de 10 a 15 anys s’ha d’anar acompanyat d’una persona adulta).

 

D’11.00 h a 14.00 h:

- Jocs amb vidre, dinamitzats per l’Associació Juvenil Somdepoble, a la plaça de les Roques. 

- Pinta la teva Llegenda del Matrimoni, a la plaça de les Roques. 

- Exposició de l’obra original de Maties Palau Ferré ‘Natura estàtica’, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre (c. Joan Griñó 2) (únic dia).

- Exposició fotogràfica ‘Un poble lligat al vidre’, de Pep Potau, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. (c. Joan Griñó 2)

 

D’11.00 h a 12.00 h: Visita guiada familiar a càrrec d’alumnes i exalumnes de l’escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet (inscripcions al punt d’informació iVitrum). 

 

A les 11.30 h: Obertura oficial de VITRUM. Tot seguit, obertura oficial de la col·lecció del Museu i Forn del Vidre.

 

De 12.30 h a 14.30 h: Vermut Musical amb els vinils de Bet Bone & Xerramequ, i vermut a càrrec de l’AMPA i parades del mercat d’artesania, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets o productes al mateix lloc).

 

De 16.30 h a 19.00 h:

- Taller recuperació creativa d’ampolles de vidre  a càrrec de Juan Righetti, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major. A partir de 10 anys (de 10 a 15 anys s’ha d’anar acompanyat d’una persona adulta).

- Jocs amb vidre, dinamitzats per l’Associació Juvenil Somdepoble, a la Plaça de les Roques. 

- ‘Pinta la teva Llegenda del Matrimoni’, a la plaça de les Roques.

- Espai creatiu familiar, al carrer Major (davant del carrer de les Abraçades)

- Exposició de l’obra original de Maties Palau Ferré ‘Natura estàtica’, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre (c. Joan Griñó 2) (únic dia).

- Exposició fotogràfica ‘Un poble lligat al vidre’, de Pep Potau, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre (c. Joan Griñó 2).

 

De les 16.00 h a les 20.00 h: Scape Room Vitrum, al costat de l’església. Els passis són cada hora en grups de 6 persones (a partir de 7 anys. Cal dispositiu mòbil amb accés a Internet. Inscripcions al Punt d’informació iVitrum).

 

A les 17.00 h a les 19.00 h: Demostracions de vidre bufat a les Fonts del Gorg, plaça de les Orenetes, plaça Major i Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdón (València), Ferran Collado (Barcelona) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 17.00 a 18.00 h: Visita guiada familiar a càrrec d’alumnes i exalumnes de l’escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet (inscripcions al punt d’informació iVitrum). 

 

A les 17.30 h: Acte oficial de presentació de l’obra original de Maties Palau Ferré ‘Natura estàtica’, a la casa taller del Museu del Vidre (c. Joan Griñó 2).

 

A les 18.00 h: Berenar tradicional: coca de vidre i xocolata, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets el mateix dia. Els beneficis aniran destinats a l'Associació contra el Càncer de Mama, AECC). 

 

A les 18.00 h: Coneix Vimbodí, visita guiada per la vila, a càrrec de l’historiador Sergi Tella (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades)

 

A les 18.30 h: Coneguem l’artesania convidada: ‘El ferro forjat de Cal Biel’, de l’Espluga de Francolí, a càrrec dels forjadors Valentí Martí i Enric Martí, a l’estand ubicat a les Fonts del Gorg. 

 

A les 19.30 h: VI Concurs de beure a porró amb estil, a la plaça Major. Hi haurà dues categories: adult (amb vi) i infantil (amb aigua). (Inscripcions durant tot el dia al punt d’informació iVITRUM).

 

A les 20.30 h: Cercavila, a càrrec del Grup de Grallers i Geganters ‘La Palanca’ i el gegantó Vitrum, de Vimbodí i Poblet, des de la plaça de les Roques fins a la plaça de les Orenetes. 

 

A les 21.00 h: VITRUMUSICAL2019, espectacle de vidre i música a càrrec de tots els mestres vidriers, amb la veu, les cançons i la sensibilitat d’Olga Pes, que oferirà un repertori especialment escollit per acompanyar la creativitat dels artesans de vidre bufat del VITRUM. A les fonts del Gorg.

 

 

DIUMENGE, 6 D’OCTUBRE DE 2019

 

De 10.00 h a 19.00 h: Portes obertes al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

 

De 10.00 h a 13.30 h: Demostracions de vidre bufat a les Fonts del Gorg, plaça de les Orenetes, plaça Major i Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdón (València), Ferran Collado (Barcelona) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 10.00 h a 19.00 h:

- Mercat d’artesania, a la plaça Major i a la plaça de les Orenetes. 

- Demostracions de diferents tècniques de vidre, al Mercat d'artesania de la plaça Major.

 

De 10.00 h a 18.00 h: 

- Artesania convidada: Cal Biel, forja artística (l’Espluga de F.), a les Fonts del Gorg.

 

De 9.00 h a 11.30 h: Esmorzar popular, a la plaça de les Orenetes, a càrrec de Càritas de Vimbodí i Poblet (venda de tiquets el mateix dia. Els beneficis aniran destinats a Càritas).

De les 10.00 h a les 14.00 h: Scape Room Vitrum, al costat de l’església. Els passis són cada hora en grups de 6 persones (a partir de 7 anys. Cal dispositiu mòbil amb accés a internet. Inscripcions al Punt d’informació iVitrum).

A partir de les 10.30 h: ‘De 1000º a 0º’, creació de dues grans escultures de gel, a càrrec de l’escultor Iván López, a les fonts del Gorg. 

 

D’11.00 h a 14 h:

 

- Espai creatiu familiar, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major.

- Jocs amb vidre, dinamitzats per l’Associació Juvenil Somdepoble, a la plaça de les Roques. 

- Pinta la teva Llegenda del Matrimoni, a la plaça de les Roques. 

- Exposició d’obres guanyadores del Concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de la categoria ‘Vila Vidriera’, a la casa taller del Museu del Vidre (c. Joan Griñó 2).

- Exposició fotogràfica ‘Un poble lligat al vidre’, de Pep Potau, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre (c. Joan Griñó 2).

 

A les 11.15 h: Coneix Vimbodí, visita guiada per la vila, a càrrec de l’historiador Sergi Tella (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades).

 

A les 12.00 h: Nomenament del periodista Quico Sallés com a Vidrier d’Honor de VITRUM’19, a les Fonts del Gorg. 

 

De 12.30 h a 14.30 h: Vermut Musical amb DJ Xerramequ (Marc Serrats) i vermut a càrrec de l’Associació de Dones i parades del mercat d’artesania, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets o productes al mateix lloc).

 

De 16.30 h a 18.30 h: Demostracions de vidre bufat a les Fonts del Gorg, plaça de les Orenetes, plaça Major i Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdón (València), Ferran Collado (Barcelona) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol). 

 

De 16.30 h a 18.30 h:

-Espai creatiu familiar, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major.

-Pinta la teva Llegenda del Matrimoni, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major.

-Exposició d’obres guanyadores del Concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de la categoria ‘Vila Vidriera’ a la casa taller del Museu del Vidre (c. Joan Griñó 2).

- Exposició fotogràfica ‘Un poble lligat al vidre’, de Pep Potau a la casa taller del Museu i forn del Vidre (c. Joan Griñó 2).

 

A les 18.00 h: Abraça’t 6.0. Quantes persones caben al carrer de les Abraçades (un dels més estrets del país)? (Més informació al punt iVITRUM).

 

A les 19.00 h: Concert de cloenda de Vitrum, amb el cantautor Èric Vinaixa amb ‘Llarga vida al Rock'n'roll’, a les Fonts del Gorg. El polifacètic músic oferirà un directe acústic, amb un repertori de música pròpia i versions de clàssics que han marcat la seva carrera: Rolling Stones, Beatles, David Bowie, Queen, Bruce Springsteen, Credence...

 

 

 

I a més, durant els dos dies de la festa:

- Dissabte de 10.00 h a 14.00h, i de 17.00 h a 20.00h | Diumenge de 10.00 h a 14.00h: Botiga i exposició de les passades Festes Quinquennals dels Torrents, al carrer Major, 28.

- Mostra d’ornaments de la festa dels Torrents al carrer Major des de la plaça Major a la plaça de les Roques.

- Cuina VITRUM a restaurants del municipi.

- Recorregut selfie #vitrum2019: punts d’interès del municipi.

- Sorteig Instagram.

- Recorregut lúdic i infantil ‘Descobreix Vimbodí!’ 

- Recorregut lúdic i infantil ‘Aprenent de vidrier’

- Al mercat d'artesania hi haurà parades amb tasts de licors i cervesa artesana.

- Exposició de llibres sobre vidre, a l'entrada del Cinema Foment.

- La decoració del carrer Joan Griñó ha estat elaborada per l’alumnat de l’Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet, i de la Llar d’Infants Les Orenetes.

 

 

Agraïments:

Quico Sallés

Voluntaris i voluntàries

Cal Biel, forja artística

Associació Juvenil Somdepoble

Batall Produccions, Valls

Càritas – Vimbodí i Poblet

AMPA de l'Escola Mare de Déu dels Torrents

Societat Coral Veu de la Terra 

Comissió de les Festes Quinquennals

Associació de Dones de Vimbodí i Poblet

Grup de Grallers i Geganters ‘La Palanca’

Casal d'Avis

Escola Mare de Déu dels Torrents

Llar d'infants Les Orenetes

Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà

Veïns i veïnes de Vimbodí i Poblet

Barri del Totxo

Comerços i establiments de la vila

Cinema Foment

Parròquia de la Transfiguració del Senyor

Josep M. Potau

DJ Raffix

Francesc Marco-Palau

Rosa de les Neus Marco-Palau

Eugeni Perea

Ajuntament de l’Espluga de Francolí

Associació Catalana de les Arts del Vidre

Ruta del Cister

Costa Daurada

Diputació de Tarragona

Generalitat de Catalunya