PROGRAMA D’ACTES DE LA VIII FESTA DEL VIDRE ARTESÀ, VITRUM

DE VIMBODÍ I POBLET

 

DIVENDRES, 30 DE SETEMBRE DE 2022

 

 

De 20.30 h a 23.30 h: GastroViP a Ca la Cova amb pa amb tomàquet, cervesa Boixets i DJ Raffix. (C. Major, 72). 

 

 

DISSABTE, 1 D’OCTUBRE DE 2022

 

De 10.00 h a 20.30 h: Portes obertes al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

 

De 10.00 h a 14.00 h:  Demostracions de vidre bufat, a les Fonts del Gorg, a la plaça de les Orenetes, a la plaça Major i al Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Ferran Collado (Barcelona), Luis Machi (Albacete), Antonio Fernandez (Creixell) i Rafa Abdon (L’Olleria - Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 10.00 h a 21.00 h:

 

- Mercat d’artesania, a la plaça Major i a la plaça de les Orenetes. 

- Demostracions de diferents tècniques de vidre, al Mercat d'artesania de la plaça Major.

 

De 09.00 h a 11.30 h: Esmorzar popular, a càrrec de la Societat Coral Veu de la Terra, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets el mateix dia).

 

D’11.00 h a 13.00 h: Espai creatiu familiar ‘ReCreArt amb pots vidre’ a càrrec de Juga i Aprèn, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major. 

 

D’11.00 h a 13.00 h: Exposició ‘Passat, present i futur de la cistelleria’, d’Anna Sínia , a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. (c. Joan Griñó 2). Amb la col·laboració del Casal d’Avis.

 

A les 11.00 h: Obertura oficial de VITRUM, a càrrec de la Sra. Teresa Pallarès, delegada territorial del Govern de la Generalitat  a Tarragona, a la plaça Major.

 

A les 11.30 h: Coneix Vimbodí, visita guiada per la vila, a càrrec de Juga i Aprèn (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades. Durada aproximada 1 hora.)

 

A les 12.00 h: Contacontes: ‘El vidrier i la pagesa, la llegenda del matrimoni de vidre’, a càrrec de Júlia Canela, a l’entrada del carrer de les Abraçades

 

De 12.30 h a 14.30 h: Vermut Musical amb 'versions de butxaca' de Jose Galdran 'El Lleig' i vermut a càrrec de l’AMPA i parades del mercat d’artesania, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets o productes al mateix lloc).

 

De 16.00 h a 19.00 h: Demostracions de vidre bufat, a les Fonts del Gorg, a la plaça de les Orenetes, a la plaça Major i al Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Ferran Collado (Barcelona), Luis Machi (Albacete), Antonio Fernandez (Creixell) i Rafa Abdon (L’Olleria - Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 16.30 h a 19.30 h: Espai creatiu familiar a càrrec de Juga i Aprèn, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major. (Inscripcions al punt d’Informació iVitrum)

- ‘ReCreArt amb pots vidre’

- ‘Fem ART amb caniques de vidre’

- ‘Pintar i decorar ampolles de vidre’, amb el patrocini d’Aymar. Per a majors de 8 anys.

 

De 17.00 h a 19.00 h: Exposició ‘Passat, present i futur de la cistelleria’, d’Anna Sínia , a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. (c. Joan Griñó 2). Amb la col·laboració del Casal d’Avis.

 

A les 17.00 h: Visita guiada familiar al Museu amb el Barretina, a càrrec Juga i Aprèn (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades)

 

De 17.00 a 19.00 h: Tallers d’Aquafonia: ‘Com sona l’aigua?’, a càrrec d’Aquafonia, a la placeta de la Verdura. (passes cada 30 minuts. Cal inscripció prèvia al punt d’informació IVitrum). Aquafonia és un projecte que combina l'aigua, el vidre i la música.

 

A les 17.30 h: Berenar tradicional: coca de vidre i xocolata, a càrrec de l’Associació de Dones, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets el mateix dia. Els beneficis aniran destinats a l'Associació contra el Càncer de Mama, AECC). 

 

A les 18.00 h: Presentació i Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania ‘On the Road’, a càrrec del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i l'Associació Catalana de les Arts del Vidre (ACAV), al Cinema Foment.

 

A les 18.30 h: Coneix Vimbodí, visita guiada per la vila, a càrrec de Juga i Aprèn (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades. Durada aproximada 1 hora.)

 

A les 18.30 h: Contacontes: ‘El vidrier i la pagesa, la llegenda del matrimoni de vidre’, a càrrec de Júlia Canela, a l’entrada del carrer de les Abraçades

 

A les 19.30 h: VIII Concurs de beure a porró amb estil, a la plaça Major. Hi haurà dues categories: adult (amb vi) i infantil (amb aigua). (Inscripcions durant tot el dia al punt d’informació iVITRUM. Patrocina l’empresa Aymar).

 

A les 20.30 h: Cercavila, a càrrec del Grup de Grallers i Geganters ‘La Palanca’, amb el gegantó Vitrum i els gegants Grèvol i Nerola, de Vimbodí i Poblet, des de la plaça de les Roques fins a la plaça de les Orenetes. 

 

A les 21.00 h: VITRUMUSICAL2022, espectacle de vidre i música a càrrec de tots els mestres vidriers, amb MIRADES GENÈTIQUES (Josep Mateu - piano i J. Mateu Besora - percussions), un diàleg musical amb els vidriers a través de paisatges sonors i moments creatius únics i espontanis.  A les fonts del Gorg.

 

DIUMENGE, 2 D’OCTUBRE DE 2022

 

De 10.00 h a 15.00 h: Portes obertes al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Com a excepció, de les 11 a les 12.30 h aproximadament, no hi haurà demostració al Museu.

 

De 10.00 h a 14 hDemostracions de vidre bufat, a les Fonts del Gorg, a la plaça de les Orenetes, a la plaça Major i al Museu i Forn del Vidre, a càrrec d'Igor Obeso (Guipúscoa), Ferran Collado (Barcelona), Luis Machi (Albacete), Antonio Fernandez (Creixell) i Rafa Abdon (L’Olleria - Vimbodí i Poblet). (Vegeu ubicacions de vidriers al plànol).

 

De 10.00 h a 15.00 h:

- Mercat d’artesania, a la plaça Major i a la plaça de les Orenetes. 

- Demostracions de diferents tècniques de vidre, al Mercat d'artesania de la plaça Major.

 

De 9.00 h a 11.30 h: Esmorzar popular, a la plaça de les Orenetes, a càrrec de Càritas de Vimbodí i Poblet (venda de tiquets el mateix dia. Els beneficis aniran destinats a Càritas).

 

De 10.30 h a 13.30 h: Espai creatiu familiar a càrrec de Juga i Aprèn, sota els porxos de l’Ajuntament, a la plaça Major. (Inscripcions al punt d’Informació iVitrum) 

- ‘ReCreArt amb pots vidre’

- ‘L’art de jugar amb el vidre i la plastilina’, per a infants de fins a 7 anys.

- ‘Pintar i decorar ampolles de vidre’, amb el patrocini d’Aymar. Per a majors de 8 anys.

 

 

De 10.30 h a 13.00 h: espai de jocs amb vidre a càrrec de Juga i Aprèn, a les Fonts del Gorg.

 

A les 10.30 h: projecció de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania ‘On the Road’, al Cinema Foment.

 

D’11.00 h a 13.00 h: Exposició ‘Passat, present i futur de la cistelleria’, d’Anna Sínia , a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. (c. Joan Griñó 2). Amb la col·laboració del Casal d’Avis.

 

A les 11.00 h: Conferència ‘l’Alquimia del vidre’ a càrrec de Luis Machi i Rafa Abdon, a les Fonts del Gorg.

 

A les 11.00 h: Visita guiada familiar al Museu amb el Barretina, a càrrec Juga i Aprèn (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades)

 

A les 11.15 h: Coneix Vimbodí, visita guiada per la vila, a càrrec de Juga i Aprèn (inscripcions al punt d’informació iVitrum. Places limitades. Durada aproximada 1 hora.)

 

A les 11.30 h: Contacontes: ‘El vidrier i la pagesa, la llegenda del matrimoni de vidre’, a càrrec de Júlia Canela a l’entrada del carrer de les Abraçades.

 

De les 11.30 a les 13.15 h: Trobada de Porrons al carrer de les Abraçades. A partir de les 10.30 h podràs portar el teu porró a l’entrada del carrer de les Abraçades (pel carrer Major), on serà etiquetat i disposat al llarg del carreró. De les 11.30 h fins les 13.15 h serà el punt àlgid de la trobada i es podran veure i fotografiar tots els porrons. A partir de les 13.30 h podràs passar a recollir el teu porró. L’organització no es farà càrrec dels desperfectes o dels porrons malmesos.

 

A les 12.00 h: Nomenament de Tomàs Molina com a Vidrier d’Honor de VITRUM’22, a les Fonts del Gorg.

 

De 12.30 h a 14.30 h: Vermut Musical amb ‘cançó de sobre taula, de vi i de taverna’ de Mel i Mató, i vermut a càrrec de l’Associació de Dones i parades del mercat d’artesania, a la plaça de les Orenetes (venda de tiquets o productes al mateix lloc).

 

I a més, durant els dos dies de la festa:

- L'església Parroquial romandrà oberta dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 19 hores i diumenge de 11 a 13 h. 

- Exposició d’obres guanyadores del Concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de la categoria ‘Vila Vidriera’, als aparadors de diversos comerços de la vila

- Exposició 40 anys de la Societat Coral Veu de la Terra a la biblioteca del Foment Parroquial

- La decoració del carrer Joan Griñó ha estat elaborada per l’alumnat de l’Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet, i de la Llar d’Infants Les Orenetes

- Exposició de llibres sobre vidre, a l'entrada del Cinema Foment.

- Cuina VITRUM a restaurants del municipi.

- Recorregut selfie #vitrum2022: punts d’interès del municipi.

- Sorteig Instagram.

 

Podeu seguir tota la informació al nostre perfil de facebook i instagram: @museudelvidre