Des del setembre del 2021, el mestre vidrier Rafa Abdon treballa al Museu i Forn del vidre de Vimbodí i Poblet, l'únic museu de Catalunya dedicat específicament a aquesta tradició, i on, a més, s'ofereixen demostracions en directe de vidre bufat.

Rafa Abdon neix el 31 d'octubre de 1981 a la localitat de l'Olleria (València). Una localitat amb una tradició de vidre bufat de més de V segles.

El Rafa és procedent d'una família vidriera i té el seu primer contacte amb el vidre bufat en el negoci familiar, on es forma com a vidrier amb només quinze anys.

Com anècdota ens explica: "Que els primers anys no sortia els dissabtes a la nit a la discoteca amb els amics perquè preferia quedar-se a la fàbrica experimentant amb el vidre."

Va arribar a mestre vidrier pocs anys després i va realitzar un parell de cursos monogràfics amb mestres Japonesos i Nord Americans en la Real Fábrica de Cristales (Segòvia).

Després va treballar en diverses fàbriques i van tancar l'empresa familiar a causa de la crisi i  globalització dels mercats.

A partir d'això comença a treballar pel seu compte, llogant tallers de vidre bufat per dies, tant per fer la seva obra personal com per fer treballs per a diferents marques de luxe, dissenyadors, arquitectes o altres artistes.