Des de 1997, el mestre vidrier Paco Ramos treballa al Museu i Forn del vidre de Vimbodí i Poblet, l'únic museu de Catalunya dedicat específicament a aquesta tradició, i on, a més, s'ofereixen demostracions en directe de vidre bufat.

DSC_0191

Paco Ramos es va formar a Barcelona i a Bèlgica de la mà dels millors mestres artesans. La seva trajectòria en l’art del vidre és extensa i val a destacar la seva experiència com a cap de taller i professor de vidre calent al Centre del Vidre de Barcelona fins el 1994, moment en que va canviar d’aires, deixant la capital per venir a viure al municipi de Vimbodí, on dinamitzaria el Forn de Vidre. És aquí on des de 1997 crea peces úniques, tant pròpies com de disseny inspirat en la tradició de vidre català fabricat a Vimbodí des de la primera meitat del segle XX.

Paco Ramos és membre fundador de la Associació Catalana de les Arts de Vidre (ACAV) i ordenat mestre artesà vidrier el 2008.

A més de poder gaudir del seu art al Museu del Vidre de Vimbodí també el podeu trobar en alguna festa artesanal o fira medieval.

Foto 11-9-15 12 25 11