Tomàs Molina, cap de meteorologia de TVC, serà el Vidrier d'Honor de la VIII Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum

Rebrà aquesta distinció el proper diumenge 2 d’octubre. La festa, que s’iniciarà dissabte, dia 1, comptarà amb demostracions de vidre bufat en directe, mercat d’artesania i activitats familiars. L’accés serà lliure i no hi haurà restriccions

Tomàs Molina, cap de meteorologia de TVC i llicenciat en física, serà el Vidrier d’Honor de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum que, enguany, arriba a la 8a edició i sense limitacions d’aforament derivades de la Covid-19, gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia. Figura reconeguda per ser una de les cares visibles de les previsions meteorològiques de la televisió catalana, Molina rebrà aquesta distinció el diumenge, 2 d’octubre, a partir de les 12h del migdia, en el marc del gruix d’activitats que s’han organitzat per celebrar l’esdeveniment. L’acte de d’entrega de la distinció tindrà lloc, com és habitual, a les Fonts del Gorg.

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració d’entitats i particulars, se celebra des de l’any 2014. En l’edició de 2022, tornarem a viure demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre de reconeguts artistes vidriers, i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Rafa Abdon.

Vitrum és la festa familiar per excel·lència a l’entorn del vidre artesà a Catalunya i s’ha convertit en un esdeveniment referent de l’agenda d’activitats de Tardor. Durant un cap de setmana, la festa del vidre artesà aplega vidriers artesans que treballen diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria; però els visitants també poden participar del mercat artesanal, espectacles i de demostracions d’artesans de diversos oficis. La festa també inclou activitats infantils o familiars, relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.

Tomàs Molina Bosch

Nascut a Badalona l’any 1963, Tomàs Molina és llicenciat en física i periodista col·legiat. Des de fa anys és una de les cares visibles de la secció del temps de Televisió de Catalunya, de la qual és, també, el cap de meteorologia. A més, és professor associat de Pronòstic Meteorològic de la Universitat de Barcelona; secretari d’associats de la International Association of Broadcast Meteorology (IABM), Membre del Consell d’Administració del Servei Meteorològic de Catalunya i ambaixador del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea.